14 joulukuuta, 2011

home



Kodissani pyrin saamaan aikaiseksi lämpimän, persoonallisen, kodikkaan ja hieman kantrimaisen tunnelman. Tai no en voi sanoa pyrkiväni tuohon kaikkeen, sillä koti elää ja muuttuu niinkuin minäkin. Nyt näyttää tältä, ensi vuonna ehkä joltain aivan muulta! ;) En pelkää tavaranpaljoutta. Minusta on ihanaa kun kodista löytyy paljon yksityiskohtia ja tavaroita joista jokaisesta löytyy pieni tarina. Rakastan vaaleita ja persoonallisesti patinoituneita tavaroita.

Rakentelin nuorista koivuista pienet tikapuut makuuhuoneeseen. Muuten puut olisivat joutuneet takkaan pihan raivauksen tieltä. Oksilla roikkuu niin korut, kuin laukutkin.


Vanha lamppu löytyi kirpputorilta, jonka varren maalasin. Nyt se toimii lukuvalona makuuhuoneessa. 
Sängynpäätyä koristaa nyt peili. Vielä hetki sitten siinä oli mummoni tuoma seinävaate Ruotsista ja sitä ennen tekemäni kangastaulu Marimekon kankaasta. Sängynpäätyä muuttelemalla saan vaihdettua välillä koko huoneen ilmettä.


Asuntoa remontoitaessa tahdoin että makuuhuoneeseen jätetään näkyviin asunnon alkuperäistä lautaseinää. Maalasin seinän tummanruskeaksi, kuitenkin niin että puidensyyt jäävät näkyviin.  Mukava yksityiskohta muuten vaaleassa huoneessa.





Eteisen seinää purettiin niin että saatiin esiin vanha tiiliseinä. Lattia on myös alkuperäinen joka vain hiottiin ja lakattiin läpinäkyvällä lakalla. Pieni pöytä löytyi vanhemmiltani  käyttämättömänä ja se on kokonsa puolesta juuri sopiva tuohon nurkkaan. WC:n seinässä olevat hahmot löytyivät Stockmannilta. Koirien porttina toimii vanhan pinnasängyn laita, joka maalattiin valkoiseksi. Roikkuvat kynttiläkipot luovat kauniin valon tiiliseinää vasten.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti